Pastor: Napraviti operativni organ za pomoć industriji

Potpredsednik Izvršnog veća Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je danas da bi ta institucija trebalo da formira jeda…

21. jan 2009

Ištvan PastorPotpredsednik Izvršnog veća Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je danas da bi ta institucija trebalo da formira jedan operativni organ koji će pokušati da pomogne industrijskim granama u ekonomskoj krizi.
„Teško je trenutno predstaviti konkretne korake tog tela jer je situacija nepredvidiva sa jedne, a sa druge strane pojedine industrijske grane imaju različite probleme“, kazao je Pastor na sastanku predstavnika preduzeća koja se bave preradom i proizvodnjom drveta.
Pastor, koji je i pokrajinski sekretar za privredu, najavio je da će Izvršno veće za nekoliko nedelja završiti konsultacije sa predstavnicima svih grana industrije u pokrajini kako bi se našla rešenja za probleme sa kojima se susreću.
„Mislim da je jako važno da se u budućnosti stabilizuju uslovi poslovanja jer bi na taj način mogli dugoročno razmišljati i rešavati probleme u industriji“, kazao je Pastor.
Direktorka Javnog preduzeća „Vojvodina šume“ Marta Takač kazala je da se ekonomska kriza, nažalost, odrazila i na to preduzeće.
„Naročito se vidi kriza u prodaji ali, bez obzira na sve, kapacitet planirane proizvodnje se neće menjati“, rekla je Takač.
Prema njenim rečima, drvo iz vojvođanskih šuma je kvalitetno i namenjeno je najviše prerađivačkoj industriji.
„Ukoliko tržište bude tražilo drvo za ogrev, „Vojvodina šume“, će i to ponuditi, mada mislim da takvog drveta ima sasvim dovoljno na našem tržištu“, kazala je Takač.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga