Pastor: Nadam se da će Statut uskoro biti usvojen

Lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izrazio je večeras uverenje da će Predlog statuta Vojvodine i Predlog…

11. nov 2009

Ištvan PastorLider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izrazio je večeras uverenje da će Predlog statuta Vojvodine i Predlog zakona o nadležnostima pokrajine, nakon što su danas ponovo vraćeni u proceduru, konačno biti i usvojeni u Skupštini Srbije.
„Nadam se da će se ova čitava kalvarija završiti vrlo brzo i da će se ovi akti naći na dnevnom redu Skupštine Srbije i dobiti zeleno svetlo“, rekao je Pastor agenciji Beta.
Ocenio je da će nakon toga svima biti jasno da nikakvog uporišta nisu imale „satanizacije“ Predloga statuta koje su se čule od pojedinih opozicionih stranaka, a pre svega optužbe na rčun vlasti u Vojvodini da su „separatističke“.
„Onda će svima biti jasno da će od Predloga statuta koristi imati i Vojvodina i Srbija“, kazao je Pastor.
On je objasnio da je Predlog statuta, nakon što je juče povučen iz procedure Skupštine Srbije, dodatno tehnički usaglašen od strane Odbora za propise pokrajinskog parlamenta i vraćen u proceduru republickcog parlamenta.
Pastor je rekao da je Predlog statuta vraćen u proceduru Skupštine Srbije s potpisom jednog od potpredsednika pokrajinskog parlamenta, a ne predsednika Skupštine Vojvodine Šandora Egerešija, koji je odsutan.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga