- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Pastor: Nadam se da će se statut primenjivati od 1. januara

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izrazio je danas nadu da će primena novog Statuta Vojvodine početi od 1. januara 2009. godine i najavio da će ta stranka organizovati seriju skupova o statutu. „Mi ga doživljavamo kao svoj Statut i zato ćemo u deset vojvođanskih gradova organizovati promocije, objasnićemo šta novi statut znači za Vojvodinu i da će ona imati daleko veće mogućnosti za razvoj“, rekao je Pastor na konferenciji za novinare u Subotici. Predsednik SVM-a je najavio i da će 15. novembra u Temerinu biti održan sledeći kongres stranke na kojem će biti ocenjen rad SVM-a od maja 2007. godine, kada je Pastor izabran za predsednika, a biće određeni i pravci delovanja u lokalnim, pokrajinskim i republičkim organima.
SVM je pre dva dana podržao inicijativu Pastora da u Subotici 3. oktobra bude organizovana javna debata o Zakonu o nacionalnim savetima. „To pitanje je ponovo u žiži interesovanja javnosti. Mi ćemo na debatu pozvati veliki broj civilnih organizacija, intelektualaca, naših članova, predstavnike crkava i udruženja da iznesu svoje mišljenje o tom zakonu“, rekao je Pastor.
Na današnjoj stranačkoj konferenciji za novinare direktori javnih preduzeća koja su po koalicionom dogovoru u Subotici pripala SVM-u izneli su programe rada do kraja godine.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!