Pastor: Mađari promenili mišljenje o SNS, SVM hoće u vlast

Sa pozicije vlasti SVM želi da ostvaruje mađarske interese

12. feb 2014

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je da ta stranka namerava da bude učesnik u republičkoj vlasti, da bi sa tog položaja uticao na ostvarivanje mađarskih interesa.

„SVM umesto pozicije konstruktivne opozicije namerava da bude učesnik vlasti, da bi sa tog položaja uticao na ostvarivanje mađarskih interesa, naročito nakon što je Ustavni sud Srbije proglasio više članova Zakona o nacionalnim savetima manjina neustavnim i nakon što je osporena ustavnost i Statuta Vojvodine“, rekao je Pastor za RTV Panon (Pannon) iz Subotice.

On je ocenio da prema najvećoj stranci u Srbiji, prema Srpskoj naprednoj stranci, nema više nesklonosti kao što je bilo pre dve godine i promenilo se mišljenje o toj stranci i kod Mađara u Vojvodini.

Pastor je naveo da će izborni program SVM-a biti fokusiran na pitanja kao što su manjinska autonomija, prava nacionalnih saveta, nastavak ostvarivanja strategija, pitanje ustavnosti i statusa Vojvodine, restitucija i rehabilitacija i pitanja javne bezbednosti.

„Srbija u ovom trenutku još nije onakva kakvu bismo je voleli da bude, bez obzira na poslednjih 25 godina, ako budemo složni, možemo da pokrenemo događanja koja mogu ovu državu da učine boljom“, rekao je Pastor.

SVM na izborima nastupa samostalno, a cilj stranke je da osvoji pet mandata u Skupštini Srbije.

(Autonomija/Vajdasag Ma) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga