Pastor: LSV ne zna šta će sama sa sobom

"LSV stalno pokušava da se sukobi s nekim"

07. okt 2014

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da je Savez vojvođanskih Mađara (SVM), čiji je lider, i dalje deo vladajuće koalicije u pokrajinskom parlamentu i ocenio da koalicioni partner Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), koja ga kritikuje, “ne zna šta će sama sa sobom”

„Čini se da LSV i dalje ne zna šta će sama sa sobom i zbog toga stalno pokušava da se sukobi sa nekim“, rekao je Pastor za današnji novosadski Mađar so (Magyar Szo) i ocenio da je SVM u poslednje vreme “stalna meta napada”.

Dodao je da će SVM, ukoliko bude isključen iz vladajuće većine, voditi politiku iz opozicije.

Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš ranije je poručio da Ištvan Pastor treba da podnese ostavku ukoliko neće da se pridržava odluka pokrajinskog parlamenta.

„Ili je Pastor spreman da kao predsednik Skupštine Vojvodine sprovodi odluke te skupštine, ili treba da se skloni sa tog mesta“, kazao je tada Kostreš.

Na vlasti u Skupštini Vojvodine je koalicija Demokratske stranke (DS), LSV i SVM. DS i LSV već duže vreme pregovaraju sa Socijaldemokratskom strankom Borisa Tadića o ulasku u vladajuću koaliciju.

(Magyar Szo)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga