Pastor: Lista SVM-a ubedljivo pobedila na izborima

“Mađarska sloga” je prema preliminarnim rezultatima osvojila više od dve trećine glasova, a “najverovatnije” i tri četvrtine

06. juna 2010

Lista “Mađarska sloga” na kojoj svoje kandidate ima Savez vojvođanskih mađara (SVM), pobedila je na danas održanim izborima za Nacionalni savet Mađara, izjavio je večeras predsednik te stranke Ištvan Pastor.

Pastor je za Autonomiju rekao da je “Mađarska sloga” prema preliminarnim rezultatima osvojila više od dve trećine glasova, a “najverovatnije” i tri četvrtine. Dodao je da je na izbore izašlo oko 55 odsto birača upisanih u spisak.

Prema njegovim rečima, zbog neregularnosti, izbori će se sigurno ponoviti na nekoliko biračkih mesta, ali to neće značajnije uticati na rezultat.

Pastor je rekao da je veoma zadovoljan rezultatima i ocenio da je to potvrda politike koju SVM sprovodi u protekle dve godine.

“Radićemo na ispunjenju obećanja koja smo dali kako bismo unapredili položaj Mađara u oblastima obrazovanja, kulture, inormisanja, i službene upotrebe jezika i pisma”, kazao je Pastor.

Nosilac liste “Mađarska sloga” bio je Tamaš Korhec, bivši vojvođanski sekretar za upravu, propise i nacionalne manjine, koji je pre nekoliko dana podneo ostavku na tu pokrajinsku funkciju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga