Pastor: Još uvek neizvesno da li će zasedati Skupština Vojvodine

Vasin: Poslanici DS-a će doći na sednicu

05. apr 2016

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je danas da još uvek nije odlučio da li će sazvati sednicu pokrajinskog parlamenta o poljoprivrednom zemljištu, jer postoji sumnja u mogućnost obezbeđivanja kvoruma.

Pastor je za portal vojvođanska.rs rekao da je dobio informaciju iz Demokratske stranke (DS) da u toj stranci nisu sigurni u to da li bi svi njihovi poslanici došli na zakazanu sednicu.

Predsednik Pokrajinskog odbora DS-a Miroslav Vasin izjavio je danas da pripreme za vanrednu sednicu Skupštine Vojvodine o temi poljoprivrednog zemljišta, prema njegovim informacijama teku po svim procedurama, te da će se poslanici DS pojaviti na toj sednici, ukoliko bude sazvana.

„Koliko sam informisan postignut je dogovor da će ona biti održana i sada teku pripreme za tu sednicu, a mi smo kontaktirali već značajan broj poslanika DS koji su potvrdili da će doći“, kazao je vasin za agenciju Beta.

Kako je naveo, on nema tu informaciju koju je naveo Pastor i dodao „moguće da on ima neke druge informacije“.

„Koliko sam ja upoznat sednica će biti održana. U međuvremenu mogu da kažem da je ovo neobično vreme za održavanje sednice, vreme kada su svi već u izbornoj kampanji i dve nedelje je do izbora. Sigurno je da to stvara određene poteškoće“, kazao je on.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga