Pastor: Izbori samo ako se dokaže kriminal

Smena vlasti u Beogradu ne može se po inerciji preslikati na Vojvodinu

25. sep 2013

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da bi vanredni izbori u pokrajini mogli da budu raspisani samo ukoliko predsednik Vlade Bojan Pajtić podnese ostavku, ukoliko parlament zapadne u blokadu ili ako se pojavi neki „moralni povod“.

„Teoretska mogućnost postoji ukoliko se eventualno pokaže da je vrh vojvođanske vlasti umešan u neke nedolične, kriminalne radnje. Ali, ponavljam, kada je o eventualnim vanrednim izborima reč, situacija se nije ni za milimetar promenila u odnosu na period od pre četiri, pet meseci, kada ih je opozicija tražila“, rekao je Pastor za Večernje novosti.

Pastor je dodao da se smena vlasti u Beogradu ne može po inerciji „preslikati“ na Vojvodinu.

Govoreći o rezultatima lokalnih izbora u nekim vojvođanskim opštinama, Pastor je rekao da su ti izbori pokazali raspoloženje u tim sredinama, ali ne i na nivou cele Vojvodine.

Pastor je rekao da je neprijatno iznenađen hapšenjem šefa poslaničkog kluba Demokratske stranke u pokrajinskom parlamentu Borislava Novakovića i izrazio nadu da će se pokazati da su sumnje protiv njega neosnovane.

On je dodao da ta afera ne može da ugrozi koaliciju njegovog Saveza vojvođanskih Mađara sa Demokratskom strankom, jer duboko veruje da Novaković nije umešan u mahinacije.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga