Pastor: Isticanje kandidata pre izbora neozbiljno

Predsenik SVM-a ocenio da isticanje kandidata za visoke funkcije ima popriličnu dozu političke neozbiljnosti i gađanja u prazno političkih partija

10. feb 2012

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je danas da je „politički neozbiljno“ da stranke pre izbora ističu svoje kandidate za visoke funkcije.

„Isticanje kandidata za visoke funkcije ima poprilične doze političke neozbiljnosti i gađanja u prazno političkih partija“, rekao je Pastor agenciji Beta povodom najave Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) da bi njen lider Nenad Čanak mogao biti kandidat za pokrajinskog premijera.

Pastor je rekao da u ovom trenutku tako nešto ne treba komentarisati i da će to biti realno tek nakon izbora.

„Ne komentarišem nikako najave iz LSV-a. Mislim da to nije stvar simpatije i nekih subjektivnih merila, nego je posledica izbornog rezultata. Ako LSV nakon izbora bude imala značajan ili pretežan udeo u budućoj vladajućoj većini, onda ima realnu šansu da Čanka istakne za premijera“, rekao je Pastor.

Lider SVM-a je rekao da neće isticati svog kandidata za predsednika Vlade Vojvodine, jer koliko god stranka želela da maksimalizuje svoj izborni rezultat, ne vidi takvu situaciju kao realnu.

„Generalno ne vidim takvu situaciju realnom, ali ako se kojim slučajem nametne takva životna potreba, mi ćemo pokušati da udovoljimo takvoj potrebi, kao što smo udovoljili prilikom izbora aktuelnog predsednika Skupštine Vojvodine (Šandora Egerešija)“, rekao je Pastor.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga