Pastor imenovao Radnu grupu za izmene Statuta Vojvodine

Uskoro i konstitutivna sednica

15. jan 2014

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor imenovao je danas članove Radne grupe za izradu radnog teksta Nacrta Statuta Vojvodine, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Ustavni sud Srbije osporio je krajem prošle godine dve trećine odredaba pokrajinskog statuta, a Radna grupa će imati zadatak da Statut uskladi sa Ustavom Srbije.

Pastor je Radnu grupu imenovao na osnovu predloga poslanickcih grupa u pokrajinskom parlamentu.

Demokratska stranka je u radnu grupu predložila bivšeg predsednika Ustavnog suda Svetozara Čiplića, Srpska napredna stranka advokata Vladimira Galića. a Savez vojvođanskih Mađara profesora prava Tamaša Korheca.

Poslanička grupa SPS-PUPS-JS-SDPS predložila je pravnog eksperta Vladana Kutlešića, Liga socijaldemokrata Vojvodine advokaticu Mirjanu Tomić-Jovanović, Srpska radikalna stranka profesora prava Miroslava Milosavljevića, a Demokratska stranka Srbije profesora prava Slobodana Orlovića.

Ištvan Pastor, koji je i predsednik Odbora za ustavno-pravna pitanja Skupštine Vojvodine, sazvaće najkasnije do 24. januara konstitutivnu sednicu Radne grupe za izradu radnog teksta Nacrta Statuta Vojvodine.

Pastor će sazvati i zajedničku sednicu Odbora za pitanja ustavno-pravnog položaja Pokrajine, Kolegijuma Skupštine Vojvodine i Radne grupe, na kojoj će biti utvrđen način daljeg rada, dinamika i rok za izradu radnog teksta Nacrta Statuta, piše u saopštenju.

Radna grupa će na konstitutivnoj sednici iz redova svojih članova izabrati one koji će rukovoditi radom Radne grupe, navodi se u saopštenju za javnost.

Prema proceduri, Statut Vojvodine usvaja Skupština Vojvodine, a da bi stupio na snagu treba da ga potvrdi i Skupština Srbije.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga