Pastor: Imaćemo poslanički klub u Skupštini Srbije

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izrazio je uverenje da će Mađarska koalicija na predstoje…

29. mar 2008

Ištvan PastorPredsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izrazio je uverenje da će Mađarska koalicija na predstojećim izborima osvojiti pet-šest mandata u Skupštini Srbije i između 16 i 18 mandata u Skupštini Vojvodine. Pastor, koji je jedan od lidera Mađarske koalicije, takođe očekuje da će ta koalicija odličan razultat ostvariti i na lokalnim izborima.
Pastor je ovo izjavio tokom jučerašnjog susreta s ambasadorom Velike Britanije u Srbiji Stivenom Vordsvortom. Kako se navodi u saopštenju sa sastanka, ambasador Vodsvort se u razgovoru s vođstvom SVM-a interesovao o predstojećim izborima i, posebno, o očekivanjima stranaka nacionalnih zajednica. Sastanku je prisustvovao i član Predsedništva SVM-a Šandor Egereši.
Lider SVM-a je naveo da su Mađarskoj koaliciji bliske proevropski orijentisane stranke, ali da na predstojećim izborima nastupa samostalno. Naveo je da MK ima dva dugoročna cilja: promenu ustavnopravnog položaja Vojvodine, kako bi Pokrajina imala zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast sa sopstvenim budžetom i usvajanje novog statuta Vojvodine.
Svojim domaćinima ambasador Vordsvort preneo je očekivanja članica Evropske unije da će se Srbija posle izbora brzo razvijati i da će postati članica EU.

(Dnevnik)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga