Pastor i Jakovljev osudili napade na NDNV

"Vojvodina nije zaboravila vreme kada se sličnim poduhvatima stvarala atmosfera linča"

19. feb 2013

Predsednik i potpredsednik Skupštine Vojvodine, Ištvan Pastor i Dušan Jakovljev, osudili su danas napade na Nezavisno društvo novinara Vojvodine i poručili da je Vojvodina „poslednje mesto na svetu na kojem može biti dozvoljeno da se prebrojavanjem nacionalnih krvnih zrnca građani dele na dobre i loše, patriote i izdajnike“.

„Vojvodina nije zaboravila vreme kada se sličnim poduhvatima stvarala atmosfera linča, sejala nesigurnost i strah, i ne smemo dozvoliti da nam se to vreme ponovi. U Vojvodini ni sistem vrednosti, ni oblik ponašanja više nikada ne sme da bude takav da nečija reč i nacionalna pripadnost bude na nišanu šovinističkih ili bilo kojih drugih napada“, naveo je Pastor, a prenosi njegov kabinet.

Pastor i Jakovljev danas su u Skupštini Vojvodine razgovarali sa predsednikom NDNV-a Dinkom Gruhonjićem i predsednikom Izvršnog odbora tog novinarskog udruženja Nedimom Sejdinovićem o napadima, uvredama i pretnjama kojima je sve učestalije izloženo rukovodstvo ovog udruženja.

Predstavnici NDNV-a upoznali su Pastora i Jakovljeva sa napadima i ozbiljnim pretnjama koje protiv njih sprovode pojedini mediji i organizacije, a u kojima se etiketiraju kao izdajnici i strani plaćenici i u kojima se licitira njihovim nacionalnom pripadnošću.

Na sastanku je dogovoreno da u narednom periodu budu razmotrene institucionalne mogućnosti, kojima bi se ovakvi i slični napadi mogli dodatno analizirati i na njih adekvatno reagovati.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga