Pastor: Evrointegracije dovedene u pitanje

"Naša politika bila je nedovoljno hrabra da suoči srpsko društvo sa zadatkom vezanim za Kosovo"

19. nov 2011

Potpredsednik Vlade Vojvodine i predsednik Saveza Vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je da je doveden u pitanje proces evropskih integracija Srbije, zbog nespremnosti i nedovoljne hrabrosti čelnika državne vlasti.
Društvo je suočeno sa novim strepnjama i neizvesnošću, jer je propuštena šansa da se do kraja godine dobije datum za početak pregovora o članstvu naše zemlje u EU, a pod znakom pitanja je i dobijanje statusa kandidata, rekao je Pastor u intervjuu za „Dnevnik“.
„Naša politika bila je nedovoljno hrabra da suoči srpsko društvo sa zadatkom vezanim za Kosovo, koji nam je poznat već godinu i po“, ocenio je on i dodao da bi, ako odluka u Briselu 9. decembra ne bude povoljna za Srbiju, to bio „strahovit udarac u moralnom smislu“.
Lider SVM i potpredsednik pokrajinske vlade je, povodom transfera novca iz republičkog u vojvođanski budžet, istakao da je Vojvodina trebalo da dobije oko 100 milijardi dinara da se poštovalo ono što piše u Ustavu Srbije.
„Umesto toga, u pokrajinski budžet u poslednjih pet godina leglo je svega oko 36 milijardi“, rekao je Ištvan Pastor i dodao da je od usvajanja rebalansa republičkog budžeta do danas pokrajini preneto oko milijardu dinara i taj novac je prosleđen izvođačima radova angažovanim na projektima pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja.

(Dnevnik)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga