Pastor: Dohodak Vojvodine 35 odsto veći od Srbije, a plate i penzije niže

Činjenice koje jasno govore da se vrednosti koje proizvodimo, i na koje plaćamo porez, ne vraćaju u dovoljnoj meri

28. sep 2013

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da bi princip subsidijarnosti trebalo da bude socijalno, a ne političko pitanje.

„Ako uzmemo u obzir da je bruto nacionalni dohodak u Vojvodini danas za 35 odsto veći nego u centralnoj Srbiji, a da su prosečne plate i penzije niže, imamo činjenice koje jasno govore o tome da se vrednosti koje mi ovde proizvodimo, i na koje plaćamo porez, ne vraćaju u dovoljnoj meri“, rekao je Pastor prilikom razgovora sa komesarom za zapošljavanje i socijalna pitanja Evropske komisije (EK) Laslom Andorom.

Kako se navodi u saopštenju pres službe Skupštine Vojvodine, Pastor i Andor su zajednički ukazali i na značajnu ulogu regionalnih i nacionalnih parlamenata u procesu evropskih integracija.

Pastor je ocenio da tema evropskih integracija u Srbiji ne sme da bude na periferiji političkog i javnog života već da bi to trebalo da bude u fokusu političke, medijske i svake druge pažnje.

Tokom razgovora bilo je reči i o socijalnim i programima za zapošljavanje, koje Evropska komisija sprovodi u saradnji sa Vladom Srbije.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga