Pastor: Događaji u Subotici ne utiču na vlast u pokrajini

"Svaka lokalna jedinica je priča za sebe i oko toga smo se složili i sa Pajtićem"

26. nov 2013

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) i Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je danas da događaji u Subotici, gde je SVM napravio lokalnu vlast sa Srpskom naprednom strankom (SNS), nemaju nikakve veze sa odnosima u vladajućoj koaliciji u pokrajini.

„Svaka lokalna jedinica je priča za sebe i oko toga smo se složili i sa (zamenikom predsednika Demokratske stranke) Bojanom Pajtićem. U Subotici nije urađeno ništa bombastično, ni strašno“, rekao je Pastor u izjavi agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, potez SVM- a u Subotici se ne može okarakterisati kao pretrčavanje, jer „politika nije atletska disciplina“.

„Na kraju krajeva u nekoliko opština u Vojvodini u koaliciju su DS i SNS. Da li je ovde u pianju princip ‘što je dozvoljeno Jupiteru, nije dozvoljeno volu’, ja ne znam, ali to ne bi bilo prvi put“, kazao je Pastor.

Predsednik SVM je rekao da je zajedničko saopštenje pokrajinskih odbora DS i LSV, u kojem se najavljuje analiza koalicionih odnosa u Vojvodini, namenjeno za dnevno-političku upotrebu.

„Ima milion značajnijih stvari“ nego da se vladajuća koalicija u Skupštini Vojvodine bavi sama sobom, rekao je predsednik SVM i dodao da su u redu odnosi sa Demokratskom strankom i Ligom socijal-demokrata Vojvodine sa kojima je SVM u pokrajinskoj vlasti.

Pastor je rekao da nema nikakav problem s tim da podnese izveštaj šta je radio proteklih godinu i po dana ukoliko to bude od njega zahtevano.

Predsednik SVM je još rekao da iz izjava predsednika LSV Nenada Čanka ne može da shvati šta on preferira, jer su mu izjave kontradiktorne.

DS, LSV i SVM su u vladajućoj koaliciji u Skupštini Vojvodine.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga