Pastor: Do kraja mandata u koaliciji sa DS i LSV

Pre pokajinskih izbora SVM se neće izjašnjavati s kim će nakon njih ulaziti u eventualnu koaliciju

09. sep 2015

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da njegova stranka do kraja aktuelnog mandata pokrajinskog parlamenta neće napustiti koaliciju sa Demokratskom strankom (DS) i Ligom socijaldemokrata Vojvodine (LSV).

„Mi ćemo do kraja mandata biti korektni politički partneri jer ako to ne budemo sada, niko nas više u budućnosti neće kao takve prihvatati“, rekao je Pastor za Radioteleviziju Vojvodine.

Dodao je da niko od njega i ne očekuje da „minira“ trenutni partnerski odnos sa DS i LSV u Skupštini Vojvodine.

Naveo je da se pre pokajinskih izbora neće izjašnjavati s kim će nakon njih ulaziti u eventualnu koaliciju.

„Ali je jasno da možemo i sa jednima i sa drugima. Mi smo u specifičnoj situaciji, jer na republičkom nivou imamo partnersku saradnju sa Srpskom naprednom strankom, na pokrajinskom sa DS i LSV, a na lokalnom nivou smo svi negde zajedno“, naveo je.

Pastor je ponovio da, prema zakonskoj regulativi, za sada nema uslova da se pokrajinski izbori raspišu pre 22. aprila i da on to neće učiniti, ukoliko se ne steknu drugačiji uslovi.

„Kada sam svojevremeno izjavio da ću izbore raspisati prema svojoj savesti, na to sam mislio – da ću uraditi sve u skladu s propisima“, rekao je Pastor.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga