Pastor: Birači dali poverenje jedinoj partiji Mađara

"Kampanja je bila čista i poštena”

25. apr 2016

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je danas da su rezultati izbora pokazali da su birači mađarske nacionalnosti dali poverenje toj stranci kao “jedinoj partiji Mađara”.

“U Srbiji je u poslednjih nekoliko godina broj Mađara smanjen za oko 12 do 15 hiljada. U svetlu ovih podataka je posebno značajna činjenica da su birači mađarske nacionalnosti, i u pogledu postignutih i predstojećih zadataka vezanih za realizaciju nacionalno opredeljene politike, dali na ovim izborima svoje poverenje jedinoj partiji Mađara”, naveo je Pastor u saopštenju za javnost.

Ocenio je da su izbori pokazali da je mađarska nacionalna zajednica ostala jedinstvena i nije pokolebano njihovo poverenje u SVM.

On je zahvalio biračima na ukazanom poverenju i dodao da članovi mađarske nacionalne zajednice neće ostati sami u narednom četvorogodišnjem periodu, koji donosi brojne izazove u Srbiji i u regionu vezano za proces pristupanja Evropskoj uniji.

“Zbog svega toga je veoma važno da Savez vojvođanskih Mađara, kao jedina mađarska stranka koja se opredeljuje za zaštitu nacionalnih interesa, može ostati učesnik u ovim procesima”, poručio je Pastor.

Zahvalio je i stranačkim aktivistima na požrtvovanom radu i ocenio da je kampanja bila “čista i poštena”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga