Pastor: Bila mi je čast da budem prvi među jednakima

Danas je održana poslednja sednica Skupštine Vojvodine u ovom sazivu

04. mar 2016

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je na kraju 51. sednice ovog parlamenta, koja je poslednja u ovom sazivu, da će do konstituisanja nove skupštine ovaj saziv još uvek imati pun kapacitet da ponovo zaseda ukoliko to bude potrebno, te da će sva skupštinska tela raditi normalno.

„Imamo kapacitet da po potrebi ponovo zasedamo, ali se nadam da takve potrebe neće biti, jer će to biti samo u slučaju vanrednih situacija“, rekao je pator na sednici Skupštine Vojvodine.

On se zahvalio poslanicima i šefovima poslaničkih grupa, i kazao da smatra da su svi zajedno „časno i pošteno uralili posao za koji su položili zakletvu pre manje od četiri godine, te da su zajedno uspeli da od Skpštine Vojvodine naprave još respektabilniju instituciju nego što je ona bila u meomentu kada je ovaj skupštinski saziv konstituisan“.

„Iskreno se zahvaljujem svim poslanicima i šefovima poslaničkih grupa koji su nosili ogroman teret tokom četiri godine, jer je ovaj period u političkom smislu bio stresniji, složeniji i teži nego u bilo kom periodu unazad koji možemo da pamtimo. Uspeli smo da naspravimo ovako respektabilnu instituciju i tu su šefovi poslaničkih grupa imali najveću ulogu“, rekao je Pastor.

Dodao je da je Skupština Vjvodine respektabilna i zato što se u njoj u nekim momentima vodi i žustra raspava i diskusija, ali da ljudi koji u njoj rade „nikada nisu prelazili civilizacijske granice koje su prelazili ulično“.

„Bila mi je izuzetna časta da budem prvi među jednakima“, zaključio je Pastor poslednju sednicu aktuelnog skupštinskog saziva.

Na današnjoj sednici usvojen je Predlog odluke o izmeni odluke o imenovanju predsednika, članova i sekretara pokrajinske izborne komisije i njihovih zamenika, kao i više Pokrajinskih skupštinskih odluka o programu zaštite životne sredine Vojvodine za period 2016 – 2025.godine i prostornih planova za područja posebne namene.

Pastor je ranije danas najavio raspisivanje pokrajinskih izbora za isti datum kada će biti održani i republički, naon sastanka sa predsednicom Skupštine Srbije Maojm Gojković.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga