Pastor apelovao na fer i korektno ponašanje svih učesnika izbora

"To je jedini način da se očuva integritet Skupštine Vojvodine, ali i sama regularnost izbornog procesa“

23. mar 2016

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor ponovo je danas apelovao na sve učesnike izbora da se ponašaju fer i korektno i da političke borbe vode argumentima i programima.

Pastor je u saopštenju za javnost naveo da je sa velikom zabrinutošću primio informaciju da je došlo do narušavanja reda prilikom predaje pojedinih lista za pokrajinske poslanike, i to ispred same zgrade Skupštine Vojvodine gde se nalazi i sedište Pokrajinske izborne komisije.

„I dalje insistiram na tome da se predstavnici političkih partija, koalicija i grupa građana koji učestvuju u izbornom procesu ponašaju tolerantno i sa međusobnim uvažavanjem. To je ono što, ne samo zakon nalaže, nego i osnovna kultura i vaspitanje. To je jedini način da se očuva integritet Skupštine Vojvodine, ali i sama regularnost izbornog procesa“, poručio je Pastor.

On je apelovao i na nadležne organe da ispitaju okolnosti pod kojima su se dogodili problemi u vezi sa predajom izbornih lista, utvrdi da li je došlo do neregularnosti, i ukoliko se ustanovi da jeste, počinioci budu sankcionisani u skladu sa zakonskom regulativom.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas u Novom Sadu da će ta stranka povući svoju listu kandidata za učešće na pokrajinskim izborima koju su predali noćas, ukoliko ne bude objavljeno u naredna 24 sata ko su batinaši koji su pokušali da aktiviste LSV spreče u predaji liste.

Incident na koji je ukazao Čanak desio se sinoć oko tri sata, kada su LSV aktivisti došli da predaju Pokrajinksoj izbornoj komisiji (PIK) potpise i dokumentaciju, a kad ih je “privatno obezbeđenje Socijalističke partije Srbije na najgrublji način pokušali u tome da spreče”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga