Partije iz republičke vlasti oglušile se o poziv vojvođanskih paora

Potrebno ukinuti zločinački Zakon o poljoprivrednom zemljištu

05. mar 2016

Na tribini “Agrar u predizbornim programima stranaka” koju je u Novom Sadu organizovao Klub 100P plus, nisu se pojavili predstavnici vladajućih partija na republičkom nivou. Predstavnike su poslale Demokratska stranka, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Levica Srbije, Nova Srbija i Socijaldemokratska stranka, kao i Vojvođanski klub.

“Osnovni uslov da se bavimo ovom industrijom, jeste da se sačuva poljoprivredno zemljište. Za to je, pre svega potrebno da se ukine zločinački Zakon o poljoprivrednom zemljištu”, poručio je predstavnik Demokratske stranke na jučerašnjem skupu Goran Ješić.

Ješić je poručio poljoprivrednicima da su jedino oni u Srbiji konkurentni na evropskom tržištu, da to nije uspeo niko u drugim privrednim delatnostima – ni u IT sektoru, niti u automobilskoj industriji. Uz subvencije nekoliko puta manje od onih u EU, ostvaruju i dobre prinose i dobre izvozne rezultate.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu iz LSV Branislav Bogaroški ocenio je da treba da se osnuje fond za zemljište kojim bi Vojvodina upravljala.

Predstavnik Vojvođanskog kluba Đorđe Bugarin rekao je da treba formirati poljoprivrednu komoru, sastavljenu od predstavnika poljoprivrednih gazdinstava koji bi bili u komunikaciji sa ministarstvom i sekretarijatom za poljoprivredu i bez čijeg učešća se ne bi mogla donositi nijedna mera od interesa za poljoprivredu.

(Agrosmart) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga