Parada ponosa u Podgorici 20. oktobra

Prvi Prajd u Crnoj Gori održan je 24. jula u Budvi, kada su dve osobe lakše povređene, dok su protiv 32 protivnika parade podignute prekršajne prijave

01. okt 2013

Ministarstvo pravde dobilo je prijavu za održavanje Parade ponosa u Podgorici 20. oktobra i trenutno je na Upravi policije da sagleda sve aspekte tog događaja, saopštio je ministar Duško Marković, navodeći da je reč o trodnevnim manifestacijama.

“Ja verujem da ćemo imati demokratskog kapaciteta da taj događaj protekne u razumevanju i toleranciji”, rekao je Marković.

Organizacija „Kvir Montenegro“, organizator povorke ponosa, još nije odredila tačan datum te manifestacije, kazao je njen izvršni direktor Danijel Kalezić.

Kalezić je, kako navodi agencija Mina, kazao da se o promeni datuma Povorke u Podgorici još razgovara, ali nije želeo da precizira zašto je došlo do pomeranja u odnosu na prvenstveno najavljeni 27.

Ministar policije Raško Konjević potvrdio je da se policija priprema za paradu.

Prvi Prajd u Crnoj Gori održan je 24. jula u Budvi, kada su dve osobe lakše povređene, dok su protiv 32 protivnika parade podignute prekršajne prijave.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga