- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Parada ponosa ove godine 6. oktobra

Ulična šetnja u Beogradu u okviru Parade ponosa, koji organizuju predstavnici LGBT populacije, ove godine biće održana 6. oktobra, najavili su danas organizatori manifestacije.

Cela manifestacija „Parada ponosa“, tokom koje će pripadnici LGBT populacije nizom manifestacija u Beogradu ukazati na važnost poštovanja njihovih prava, trajaće od 30. septembra do 7. oktobra.

„Ovoga puta nećemo zauzeti ulice na pola sata ili sat već ćemo na osam dana zauzeti čitav grad jer to nama pripada“, rekao je član Organizacionog odbora Boban Stojanović na konferenciji za novinare.

Ulična šetnja trebalo bi da se održi na već poznatoj trasi – od parka Manjež, Nemanjinom, Ulicom Kneza Miloša i Masarikovom.

Stojanović je ipak ukazao da Srbija još nema novu Vladu i da sa njenim predstavnicima tek treba razgovarati o organizaciji događaja ocenivši da će „sve zavisiti od dogovora i dobre volje onih koji o tome budu odlučivali“.

On je kazao i da očekuje da će novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić doći na Paradu ponosa i podržati LGBT populaciju podsetivši da je Nikolić ranije izjavio da bi kao predsednik na čelo Parade ponosa stao samo u slučaju opasnosti po bezbednost učesnika.

Stojanović je rekao i da očekuje dolazak gradonačelnika Dragana Đilasa koji je, kako je naveo, bio „slatkorečiv“ u komunikaciji sa predstavnicima LGBT populacije.

Parada ponosa trebalo bi da se održi pod sloganom „Ljubav, vera, nada“.

Beta

Podelite ovu stranicu!