Papuga: Zašto se ne uklanja deponija životinjskih leševa kod Sombora

"Ugroženi životna sredina i zdravlje ljudi - ko je odgovoran"

16. feb 2019

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Olena Papuga postavlja pozvala je danas loklanu vlast u Somboru, te Pokrajinsku i Republičku vladu da odgovore da li će neko i kada da reši problem divlje deponije životinjskih leševa, koja je nastala na putu između Bačkog Brestovca i Stapara.

Papuga u saopštenju navodi da to nije prvi slučaj pojave uguniluh životinja koji se na nezakonit način odlažu, već da je u pitanju višegodišnji problem, zapitavši da li pokrajinska ili opštinska administracija imaju inspektore koji bi, bar, izašli na teren.

Ona je upozorila da su zbog nezakonitog odlaganja životinjskih ostataka ugroženi životna sredina i zdravlje ljudi.

„U Srbiji su dozvoljena četiri načina odlaganja i prerade animalnog otpada: spaljivanje u kafilerijama, zakopavanje i spaljivanje na stočnim grobljima ili u jamama – grobnicama, te u izuzetnim slučajevima zakopavanje na licu mesta, uz kontrolu inspekcije. Ova deponija je primer koji ne ispunjava nijedno od navedenih načina, te nas interesuje ko je za to odgovoran„, navela je Papuga.

Ona je ukazala i da se ta deponija nalazi „na putu koji vodi u Evropsku uniju“, odnosno na manje od 50 kilometara od graničnog prelaza Bogojevo.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga