Papuga: Premijerka da smeni Vulina zbog angažovanja vojnika na stranačkoj proslavi

"Nastavak ponižavajućeg odnosa ministra prema državnim institucijama"

18. jula 2018

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Olena Papuga zatražila je danas od premijerke Srbije Ane Brnabić da hitno „razreši skandal“ i ispita navode da su na proslavi stranke Pokret socijalista angažovani vojnici Srbije bez naknade, te da smeni ministra odbrane ukoliko je to tačno.

Tu informaciju izneo je Vojni sindikat Srbije, a u njihovom saopštenju je navedeno da je „za proslavu stranke Aleksandra Vulina iz vojne ustanove Dedinje angažovano 13 vojnih službenika, koji za tročasovni angažman nisu dobili nikakvu naknadu“, navodi se u pisanoj izjavi Papuge.

Ona je zapitala predsednicu Vlade da li je upoznata sa optužbama na račun ministra odbrane Aleksandra Vulina da je „besplatno angažovao vojno osoblje za proslavu svoje stranke, Pokreta socijalista“.

„Tražimo da premijerka u što kraćem roku razjasni detalje novog skandala u režiji Vulina. Ako se ove optužbe pokažu kao tačne, jedino što premijerka Ana Brnabić može da uradi, je da smeni ministra Vulina„, poručila je Papuga.

Ona smatra da bi sve osim Vulinove smene značilo „podržavanje bahatosti i bezobrazuka članova Vlade“.

„U slučaju Aleksandra Vulina to je samo nastavak ponižavajućeg odnosa koji on ima prema državnim institucijama. Slučaj ‘tetka iz Kanade’ nije dobio epilog. Hoće li epilog dobiti novi skandal bivšeg portparola Mire Marković“, zapitala je Papuga.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga