Papuga (LSV): Jednom smo zaustavili godišnju registraciju traktora, podržaćemo i ovaj put

“Predlažemo državi da se fokusira na to kako da pobošlja uslove rada poljoprivrednicima, a ne da smišlja načine kako će im ionako otežan rad i egzistenciju ugroziti dodatnim dažbinama"

29. mar 2019

Republička poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Olena Papuga izjavila je danas da će poslanici te stranke podržati izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja koje predviđaju produžavanje važenja registracije traktora i poljoprivrendih mašina, jer su i sami ranije na tome insistirali i jer to nije ustupak poljoprivrednicima, već država ima dužnost da to učini.

Ona je u saopštenju za javnost navela da će poslanici LSV-a podržati te izmene i dopune jer su i sami 2011. godine pokrenuli akciju kojom su tražili zabranu godišnje registracije traktora.

“LSV je još 2011. godine pokrenula akciju ‘Stop godišnjoj registraciji traktora’. Akcija je trajala od aprila do decembra 2011. godine i tada smo u više od 200 mesta, ne samo u Vojvodini nego i širom Srbije, prikupili 30.000 potpisa koje smo predali tadašnjem ministru saobraćaja. Ta akcija je uspela, zakon je izmenjen i od decembra 2011. godine zaustavljena je godišnja registracija traktora”, podsetila je Olena Papuga.

Dodala je da traktori nisu luksuz poljoprivrednicima, nego je to njihova radna mašina kojom zarađuju ne samo egzistenciju sebi, nego se pokazalo da poljoprivreda “jedina stvara suficit”, odnosno puni budžet Srbije.

“Predlažemo državi da se fokusira na to kako da pobošlja uslove rada poljoprivrednicima, a ne da smišlja načine kako će im ionako otežan rad i egzistenciju ugroziti dodatnim dažbinama. Lako će poljoprivrednici registrovati svoje traktore i ostale mašine na godišnjem nivou kada se obezbede takvi uslovi poljoprivredne proizvodnje i tržišta da se njihova egzistencija ne svodi na puko preživljavanje”, ocenila je Olena Papuga.

Prema njenim rečima, neprihvatanje odluke o godišnjoj registraciji poljoprivredne mehanizacije je dužnost države, a ne ustupak poljoprivrednicima.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga