- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Papuga: Izbrisana sam iz posebnog biračkog spiska da ne bih prva predala listu

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini Srbije, Olena Papuga je danas rekla da je bila izbrisana iz posebnog biračkog spiska pred izbore za nacionalne savete nacionalnih manjina, iako je članica Nacionalnog saveta Rusina u dva mandata.

Onaj je izjavila da pred te izbore koji će biti 4. novembra, vladajuće stranke vrše veliku opstrukciju te da su „onemogućene mesne zajednice, overivači, notari“ i upitala ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branka Ružića da li je upućen da vladajuće stranke opstruišu proces.

„Čak sam i ja bila ispisana iz posebnog biračkog spiska da ne bi lista kojoj ja pripadam prva predala listu. Kad je vodeća stranka predala listu, ja sam upisana u posebni birački spisak. To nije moguće. Ja sam članica Nacionalnog saveta u dva saziva i nemoguće je da nisam bila upisana. Našla sam čak i staro rešenje da sam upisana u posebni birački spisak“, navela je Papuga u saopštenju.

Najavila je da jedno udruženje Crnogoraca iz Kule neće izaći na izbore, a za bojkot su se odlučili jer se „pripadnici vladajuće stranke“ masovno upisuju u posebni birački spisak, navodeći da su pripadnici crnogorske nacionalne zajednice.

Papuga je ministre Mladena Šarčevića i Jadranku Joksimović upitala da li znaju da učenici prvog i petog razreda osnovne škole, u nastavi na nekom od manjinskih jezika, još nisu dobili udžbenike, a da je slično i s nekim predmetima u srednjim školama.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!