Papuga: Izbrisana sam iz posebnog biračkog spiska da ne bih prva predala listu

"Vladajuće stranke vrše veliku opstrukciju pred izbore za nacionalne savete nacionalnih manjina"

04. okt 2018

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini Srbije, Olena Papuga je danas rekla da je bila izbrisana iz posebnog biračkog spiska pred izbore za nacionalne savete nacionalnih manjina, iako je članica Nacionalnog saveta Rusina u dva mandata.

Onaj je izjavila da pred te izbore koji će biti 4. novembra, vladajuće stranke vrše veliku opstrukciju te da su „onemogućene mesne zajednice, overivači, notari“ i upitala ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branka Ružića da li je upućen da vladajuće stranke opstruišu proces.

„Čak sam i ja bila ispisana iz posebnog biračkog spiska da ne bi lista kojoj ja pripadam prva predala listu. Kad je vodeća stranka predala listu, ja sam upisana u posebni birački spisak. To nije moguće. Ja sam članica Nacionalnog saveta u dva saziva i nemoguće je da nisam bila upisana. Našla sam čak i staro rešenje da sam upisana u posebni birački spisak“, navela je Papuga u saopštenju.

Najavila je da jedno udruženje Crnogoraca iz Kule neće izaći na izbore, a za bojkot su se odlučili jer se „pripadnici vladajuće stranke“ masovno upisuju u posebni birački spisak, navodeći da su pripadnici crnogorske nacionalne zajednice.

Papuga je ministre Mladena Šarčevića i Jadranku Joksimović upitala da li znaju da učenici prvog i petog razreda osnovne škole, u nastavi na nekom od manjinskih jezika, još nisu dobili udžbenike, a da je slično i s nekim predmetima u srednjim školama.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga