Paori pred Banovinom čekaju Pajtića

Predsednik Skupštine Asocijacije poljoprivrednih proizvođača Miroslav Ivković kazao je da očekuje masovniji protest tokom dana. On navodi da će verovatno biti blokirani i ostali gradovi u Vojvodini.

31. maj 2011

Poljoprivrednici su nakon polučasovne blokade odblokirali Bulevar Mihajla Pupina ispred zgrade Vlade Vojvodine u Novom Sadu, nakon što im je rečeno da će ih primiti pokrajinski premijer Bojan Pajtić.

Oni su pre toga zaustavili saobraćaj u toj jednoj od glavnih gradskih ulica i u znak protesta upalili motore i sirene na svojim traktorima. Noć su proveli na službenom parkingu ispred zgrade.

 Na licu mesta prisutno je i dvadesetak uniformisanih policajaca. Poljoprivrednici su kazali da očekuju da im se tokom dana ispred zgrade Vlade Vojvodine pridruži još paora sa traktorima i najavili da će ostati ispred pokrajinske Vlade dok njihovi zahtevi ne budu rešeni.

Poljoprivrednici protestuju od juče zbog smanjenja subvencija. Na sinoćnom sastanku sa resornim ministrom nije postignut dogovor. Oni su juče sa hiljadama traktora pokušali iz različitih krajeva Vojvodine da dođu do Beograda, u čemu ih je sprečila policija. Najavili su da neće odustati od te namere i noć su proveli na traktorima i na brojnim blokadama puteva u pokrajini.

Na deonicama oko Novog Sada i danas je više stotina traktora, a skoro 2.000 je na putevima širom Vojvodine. Predsednik Skupštine Asocijacije poljoprivrednih proizvođača Miroslav Ivković kazao je da očekuje masovniji protest tokom dana. On navodi da će verovatno biti blokirani i ostali gradovi u Vojvodini.

Delegacija vojvođanske Asocijacije poljoprivrednika nije prihvatila sinoć, posle sastanka sa resornim ministrom Dušanom Petrovićem, ponudu o subvencijama za posed do najviše 30 hektara obradive površine. Poljoprivrednici su najavili da će zbog toga danas nastaviti blokadu puteva.

(Beta, Radio 021)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga