Paori ostaju na putevima, Ministarstvo spremno za razgovor

Večeras dežurstva, a sutra nastavak protestne vožnje ka Beogradu

24. nov 2015

Paori će ostati na putevima i tokom noći a sutra će traktorima ponovo pokušati da dođu do Beograda, dok je Ministarstvo poljoprivrede saopštilo da je spremno za razgovor.

Predsednik Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš najavio je da će se protesti poljoprivrednika nastaviti i da očekuje da će im se sutra pridružiti još veći broj paora. Kiš je za RTV objasnio da su traktori i dalje na putu i da su organizovana noćna dežurstva, ali i da je policija danas sprečila njihov ulazak u Beograd. “Očekujemo da će nam se sutra pridružiti i oni koji su danas bili uplašeni i koji nisu verovali da postoje oni koji smeju da protestuju“, kazao je Kiš.

A Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je danas da je otvoreno za razgovor i saradnju na unapređenju postojećeg Predloga zakona o poljoprivrednom zemljištu. „Jedini cilj i apolutni prioritet Vlade i Ministarstva je stvaranje pravno uređenog, pouzdanog, predvidljivog i na kraju što je najvažnije, pravednog sistema, u kome će svaki poljoprivrednik, posebno mali, dobiti konačno priliku da se podigne i započne stabilan razvoj“, navodi se u saopštenju. U saopštenju se dodaje i da „radikalizacija stavova i potpuna isključivost“ ne doprinose rešenju.

Poljoprivrednici iz Mačve i Vojvodine danas su krenuli traktorima za Beograd, kako bi protestovali zbog predloga zakona o poljoprivrednom zemljištu, ali je policija blokirala neke od njih.

Miroslav Kiš je rekao da nisu paori blokirali traktorima puteve, već je to uradila policija, koja je blokirala kolone traktora i time ugrozila saobraćaj.

Paore je jutros policija blokirala u Zmajevu, Novoj Crnji, Sutjesci, Kikindi, Vognju… Policija je blokirala i put Zrenjanin – Beograd kod Čente, kako bi onemogućila kolonu traktora da stigne do Beograda. Do Čente su stigli poljoprivrednici iz Sečnja, Nove Crnje, Zrenjanina i Žitišta, gde ih je na izlazu iz sela sačekao kordon policije i žandarmerije koji im je sprečio dalji prolaz ka Beogradu.

(Autonomija/RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga