Paori: Najstrože zabraniti prodaju prirodnih resursa

Oni su optužili vlasti da pojedine kombinate žele ne da prodaju kompaniji iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, već da ih poklone

19. jan 2013

Asocijacija poljoprivrednika Banatski paori zatražila je danas da se „najstrože zabrani“ prodaja svih prirodnih resursa u Srbiji strancima.

„Tražimo da se najstrože zabrani prodaja svih prirodnih resursa, kao što su oranice, voda, rudna i mineralna blaga i drugo strancima, bez obzira koju cenu nude i odakle dolaze“, navodi se u saopštenju za javnost.

Oni su optužili vlasti da pojedine kombinate žele ne da prodaju kompaniji iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, već da ih poklone.

Dodali su da su „zapanjeni“ vešću da će se i vojni objekti i obradive površine iz Karađorđeva pored Bačke Palanke takođe naći u rukama stranaca iz Emirata.

„Preciznom analizom i tog dela predugovora smo utvrdili da su ti objekti vojske i te obradive površine date u stvari gratis. Ne znamo zbog čega i da li će šeik zbog ove usluge naknadno učiniti pojedincima određene protivusluge“, naveli su Banatski paori i optužili ministra odbrane Aleksandra Vučića da na taj način „podriva“ i odbrambenu moć vojske.

Ta asocijacija poljoprivrednika zatražila je da u svim radnim telima Ministarstva poljoprivrede, kao i u svim odborima bude zastupljeno 30 odsto legalnih predstavnika poljoprivrednika, kao i da u kabinetu ministra poljoprivrede bude stalno zaposlen njihov predstavnik kao savetnik ministra koji bi sa terena plasirao istinite informacije, „bez ulepšavanja i friziranja“.

Zatražili su od države i da omogući svakom porodičnom gazdinstvu da kupi posle restitucije do 20 hektara državne zemlje, a do tada da njihova gazdinstva obrađuju tu zemlju u zakup.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga