Paori iz Gakova ne odustaju od borbe za zemlju

Poljoprivrednici će istrajati i ne odustaju od borbe za 300 hektara državnih oranica

08. apr 2016

Jedan od uhapšenih paora iz Gakova Vladimir Skrobonja izjavio je danas da je on, ali i ostali paori koji su bili uhapšeni, nisu iznenađeni novom presudom Prekršajnog suda u Apatinu, da se takva presuda mogla očekivati i da iza svega stoji uzurpator državne zemlje u Gakovu.

Skrobonja je upozorio da se na sudiju koji vodi njihov slučaj vrši uticaj, na šta posebno ukazuje činjenica da on nije uvažio svedočenje tri svedoka u korist paora.

„Vrši se uticaj na tog sudiju. Naša tri svedoka su dala izjavu, on nije uslišio to. On je presudio kako mu je rečeno. Naš advokat će uložiti žalbu u Apelacioni sud i čak ima nagoveštaja da ćemo tražiti novo suđenje u Novom Sadu, jer ovde on ima očigledno uticaj na sudstvo i na policiju. Probaćemo da izbegnemo to i da nam se sudi na drugom mestu „, rekao je Skrobonja za RTV.

Uhapšeni paor Danilo Krička rekao je da će poljoprivrednici, i pored svega istrajati i da ne odustaju od borbe za 300 hektara državnih oranica.

“Ako me osude i na tri godine ja ću i dalje pokušavati da se zauzmem za tu zemlju i naše selo Gakovo, da familije imaju od čega da žive, jer Graničara više nema, a svi smo bili zaposleni u tom preduzeću. To nam je jedini način da ostanemo u selu, živimo i radimo“, kazao je on.

Prekršajni sud u Apatinu doneo je juče novu presudu, kojom su petorica poljoprivrednika iz Gakova osuđeni na 30 dana zatvora, koji su prethodno presudom Prekršajnog suda u Apatinu od 19. marta, osuđeni na zatvorske kazne od 30 dana.

Oni su osuđeni nakon što su proveli 26 dana na njivi u Gakovu kod Sombora u zank protesta protiv uzurpiranja državne zemlje, čuvajući poslednju parcelu koja nije bila uzurpirana, a zbog remećenja javnog reda nakon incidenta sa traktoristom koji je došao da ore uzurpiranu zemlju.

Odbor za poljoprivredu Skupštine Vojvodine predložio je nedavno Pokrajinskoj vladi da razmotri najnovija dešavanja u vezi za uzurpacijom i predloži vanrednu sednicu Skupštine Vojvodine na tu temu, a o datumu sednice još uvek nije zakazan.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga