PAOR organizuje protestnu šetnju zbog pokušaja rehabilitacije Milana Nedića

Srbija u otvorenoj kolaboraciji sa fašizmom, u njegovim starim i novim oblicima.

06. dec 2015

Udruženje građana Panonska aktivistička organizacija (PAOR) najavila je da će sutra organizovati akciju pešačenja do bivšeg koncentracionog logora Staro sajmište u Beogradu, u znak protesta zbog početka sudskog postupka za rehabilitaciju predsednika kvislinške srpske vlade u Drugom svetskom ratu MIlana Nedića.

PAOR je u saopštenju za javnost naveo da akciju organizuje zajedno sa Ženskom mirovnom grupom iz Pančeva, od spomen-obeležja Stara Svilara u Pančevu,do Starog Sajmišta u Beogradu, u ukupnoj dužini od 30 kilometara.

“Smatramo da je važno da mladi znaju šta se zapravo događalo tokom Drugog svetskog rata na ovim prostorima i da treba da znaju pravu ulogu kvilsinga i fašiste Milana Nedića, odgovornog za najgore zločine. Rehablitacijom kvislinga, planirano i organizovano, prekraja se istorija a zločinci postaju žrtve”, piše u saopštenju.

Ocenjuje se da Srbija kroz rehabilitovanje kvislinga i fašista iz Drugog svetskog rata šalje direktnu poruku domaćoj i međunarodnoj javnosti o otvorenoj kolaboraciji sa fašizmom,  u njegovim starim i novim oblicima.

Navodi se da će akcija biti završena sutra u 11:30 ispred zgrade Višeg suda u Beogradu, u kojoj u ponedeljak treba da počne proces Nedićeve rehabilitacije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga