Panta Šiklja Nafta: Vidimo se na kazanu

Poznati umetnik napisao knjigu o svom iskustvu sa ishranom u zrenjaninskoj Narodnoj kuhinji

19. avg 2014

Nenad Pantić, poznatiji kao Panta Šiklja Nafta, napisao je knjigu u kojoj je opisao svoje iskustvo sa ishranom u Narodnoj kuhinji u Zrenjaninu.

Ovaj poznati umetnik apelovao je na svoju publiku da mu pomognu kupovinom knjige „Vidimo se na kazanu“.

„Ja sam žrtva tranzicije i u godinama kada niko ne želi da me zaposli i niko ne želi da me penzioniše, tako da sam odlučio da se okrenem svom dugogodišnjem hobiju i izdam knjigu svoje ‘više’ poezije i podelim svoje iskustvo sa narodnog kazana“, rekao je Panta.

On je objasnio i da se nalazi u jako teškoj materijalnoj situaciji jer je ostao bez posla u zrenjaninskoj fabrici lekova „Jugoremedija“, da duguje za komunalije i da je obrok u narodnoj kuhinji jedino što je sigurno u njegovom životu.

„Ja sam tamo doživeo katarzu, jer je to jedino za šta mogu da se uhvatim i jer se svako jutro budim znajući da ću tog dana imati šta da jedem. A to je velika stvar“, rekao je Panta Šiklja Nafta.

Zrenjaninski umetnik je istakao i da zvanični podaci govore o 77 hiljada nezaposlenih ljudi u Srbiji, ali da, kada se taj broj pomnoži sa članovima njihovih porodica, broj socijalno ugroženih dostiže i million.

„Potrebno je deset hiljada investitora koji će da zaposle po sto ljudi, kako bi se svi oni zaposlili. A to će da potraje. Zbog toga ću ja sledeće srede, ispred zrenjaninskog Pozorišnog kluba „Zeleno zvono“ deliti prolaznicima pasulj, kako bi oni koji imaju sreće siti dočekali tih deset hiljada investitora“, poručio je Panta.

On je odlučio da zrenjaninsku promociju svoje knjige, na ovaj način, organizuje na dan kada se otvaraju Dani piva.

Novosađani će priliku da kupe Pantinu knjigu imati već ove srede, u „Gusanu“ i „Mamutu“, gde će ovaj umetnik govoriti svoju ‘višu’ poeziju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga