Panta Šiklja Nafta na narodnom kazanu

"Suviše sam star da bi me neko zaposlio, a suviše sam mlad da bih otišao u penziju. Ali, sam zato taman za javnu kuhinju"

07. jul 2014

U Zrenjaninu je nedavno saopšteno da je broj korisnika lokalne narodne kuhinje od početka ovog meseca povećan sa 200 na 250. Međutim, najveće iznenađenje bilo je kada je po svoj obrok došao i Nenad Pantić, široj javnosti poznatiji kao Panta Šiklja Nafta.

Ovaj poznati muzičar, koji je prepoznatljiv po svojim komičnim tekstovima i saradnji sa Rambom Amadeusom, danas je korisnik narodne kuhinje u Zrenjaninu.

Pantić nije mogao da se izdržava od muzike, već je radio u fabrici lekova „Jugoremedija“, koja je u međuvremenu propala.

„Postao sam predstavnik nove sorte ljudi koji su korisnici narodne kuhinje. Klasična sam žrtva tranzicije. Suviše sam star da bi me neko zaposlio, a suviše sam mlad da bih otišao u penziju. Ali, sam zato taman za javnu kuhinju“, rekao je Pantić.

On je poručio i da ga nije sramota što po obroke ide u narodnu kuhinju jer posao nije izgubio svojom krivicom.

„Prodao sam svu opremu i instrumente, kao i sve drugo što sam mogao. Mislio sam da ću imati dovoljno dok se ne vratim nazad na posao“, dodao je on.

Pantić je objasnio da opstaje zahvaljujući pomoći prijatelja.

„Međutim, mislim da će uskoro doći i da mi prodaju stan, a onda ću biti beskućnik koji se hrani u narodnoj kuhinji“, rekao je zrenjaninski muzičar.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Ekipa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga