Pančić: Na vlasti su Šešeljevi najbolji đaci

„Nismo baš toliko bedna zemlja da smo zaslužili ovo, ali mi smo im omogućili da dođu na vlast“

25. nov 2015

Novinski pisac Teofil Pančić izjavio je večeras da Srbijom danas vladaju „Šešeljevi najbolji đaci“.

„Šešeljevi najbolji đaci su danas na ključnim funkcijama u državi: premijer je Aleksandar Vučić, predsednik Tomislav Nikolić, a predsednica skupštine Maja Gojković. To je svet koji danas vlada Srbijom“, rekao je Pančić na tribini u Kikindi.

On je ocenio da prisustvujemo „farsičnoj reprizi“ devedesetih godina. „Nismo baš toliko bedna zemlja da smo zaslužili ovo, ali mi smo im omogućili da dođu na vlast“, kazao je Pančić.

Istoričar Milivoj Bešlin rekao je da nijedno društvo i nijedna država nisu imuni na fašizam, a pitanje je samo koliko prostora ćemo da im damo.

„U zemlji vladajućeg nacionalizma, fašizam je normalizovana pojava. Fašizam je zapravo nacionalisticka ideologija dovedena do svoga vrhunca. Samim tim, logična je i normalizacija fašizma u Srbiji i sav aktuelni istorijski revizionizam, u kojem se pokušava rehabilitovati čak i fašista poput Milana Nedića“, kazao je Bešlin.

Ocenio je da rehabilitovati takvog čoveka znači rehabilitovati ideologiju i politiku Milana Nedića, a ne sudski proces, do kojeg nikada nije ni došlo.

Tribinu su organizovali Nezavisno društvo novinara Vojvodine i nedeljnik Kikindske, uz podršku američke fondacije NED.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga