Pančevo: Novi festival „Nova“

Festival će glavnim muzičkim programom predstaviti izvođače koji na “najbolji način reperezentuju aktuelnu domaću, regionalnu, evropsku i svetsku avangardnu muzičku scenu”

04. sep 2015

Festival nove i avangardne umetnosti “Nova” biće održan prvi put u Pančevu i Beogradu od 8. do 10. oktobra, a ponudiće muzičke nastupe izvođača iz Srbije, Slovenije, Mađarske i SAD, kao i prateći program koji čine izložba stripova, koncert i tribina.

U organizaciji Udruženja za promociju kulture i umetnosti “KomunikArt” i partnerskih ustanova, Festival “Nova” će glavnim muzičkim programom predstaviti izvođače koji na “najbolji način reperezentuju aktuelnu domaću, regionalnu, evropsku i svetsku avangardnu muzičku scenu”.

Prema navodima organizatora, na domaćoj muzičkoj sceni pretežno su zastupljeni sadržaji iz domena džeza, klasične i popularne muzike u njihovim odavno usvojenim, kanonizovanim oblicima.

Ideja muzičkog programa “Nova” festivala je upravo predstavljanje savremenih izvođačkih praksi, orijentisanih ka eksperimentalnom pristupu i ukrštanju različitih žanrova umetničke i popularne muzike, i kreiranju nove ponude muzičkih sadržaja. Na dugoročnom planu, “Nova” festival teži da podstakne mlade umetnike da se bave avangardnom umetnošću, kao i da promoviše saradnju muzičara i umetnika različitih žanrovskih okvira.

Jedan od ciljeva je i motivisanje publike da redovno posećuje takve koncerte i manifestacije.

Festival “Nova” biće održan na više lokacija u Pančevu i Beogradu – u Kulturnom centru Pančeva, dvorani “Apolo” Doma omladine Pančevo, novootvorenoj Galeriji Milorada Bate Mihailovića, kao i u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu.

Uz pokroviteljstvo Grada Pančeva, Italijanskog instituta za kulturu iz Beograda i Ambasade Slovenije u Beogradu, uz podršku “Vajfert piva” kompanije Heineken Srbija.

Projekat su podržale i mnoge ustanove iz Pančeva i Beograda: Kulturni centar Pančeva, Dom omladine Pančevo, CZKD, Turistička organizacija Pančeva i Regionalni volonterski centar.

(SEEcult)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga