- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Pančevački ratari: Domaći poljoprivrednici u očajnom stanju

Udruženje poljoprivrednika Pančevački ratari ocenilo je danas da su domahi poljoprivrednici dovedeni u “očajno i bezizlazno stanje”, zbog loše agrarne i veoma neodgovorne politike Ministarstva poljoprivrede.

To udruženje je u saopštenju za javnost navelo da je u dva navrata zatražilo razgovor sa ministarstvom o isplati subvencija i o agrarnom budžetu za 2015. godine, ali da nisu dobili nikakav odgovor na to pitanje.

“Neadekvatna agrarna politika i sramna politika veoma niskih cena glavnih ratarskih proizvoda, kao i prestanak isplate subvencija i regresa ratarima za đubrivo i gorivo u uslovima potpuno otvorenih granica prema EU, dovodi ratare u veoma očajno i bezizlazno stanje bez ikakve perspektive”, navodi se u saopštenju za javnost.

Ocenjuje se da se domaća poljoprivreda nalazi u situaciji “Titanika posle udara u ledeni breg” na otvorenom okeanu a čamca za spasavanje skoro da nema.

“Čini se da ćemo sučeljavanje naših poljoprivrednika sa evropskim farmerima dočekati ne na kolenima već u puzećem položaju”, piše u saopštenju koje je potpisao predsednik tog udruženja Jovan Negovan.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!