Pančevački odbornici za spomenik jazavičaru

Leo je stradao spasavajući jedanaestogodišnju devojčicu od napada bulmastifa

24. jun 2014

Pančevačka skupština usvojila je predlog o postavljanju spomenika jazavičaru Leu, potvrdio je za RTV predsednik skupštine u ovom gradu Filip Mitrović. Ovaj pas stradao je spasavajući jedanaestogodišnju devojčicu od napada bulmastifa.

Mitrović je ocenio da će budući spomenik biti podsetnik na pozitivne vrednosti i dobro delo i istakao da niko od pančevačkih odbornika nije bio protiv ove odluke.

„Predlog je stigao od udruženja „Ljubimci“ i prethodno ga je usvojila Komisija za imenovanje ulica i postavljanje spomenika, koja ga je uputila Gradskom veću, koje ga je takođe usvojilo. Nakon toga o njemu su se na poslednjoj sednici pozitivno izjasnili i odbornici“, rekao je Mitrović.

Predsednik Skupštine Pančeva je objasnio da je odobrena i lokacija za budući spomenik, koji će se nalaziti u gradskoj Narodnoj bašti.

„Pozdravljam i ohrabrujem sve inicijative građana i organizacija i mogu da kažem da smo ispoštovali i sve predloge koji su se ticali imenovanja ulica i trgova po ličnostima koje su na neki način zadužile Pančevo, a koji ne opterećuju budžet sugrađana. Tako i ova inicijativa neće biti finansirana iz budžeta grada“, rekao je Mitrović.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga