Pančevački LSV protiv visokog poreza na imovinu

Potpisivanje peticije biće organizovano na nekoliko lokacija u gradu

23. juna 2014

Pančevački ligaši pokrenuli su akciju protiv stope od 0,4 odsto u naplati poreza na imovinu u ovom gradu. Potpisivanje peticije protiv ovakve odluke biće organizovano na nekoliko lokacija u gradu.

Odbornik LSV u pančevačkoj skupštini Vladan Keljević ocenio je na konferenciji za novinare da je ovakva stopa poreza jedan od uzroka slabijeg punjenja gradskog budžeta.

„Podizanjem stope poreza na imovinu na maksimalno dozvoljeni nivo od 0,4 odsto izazvalo je veliko nezadovoljstvo građanstva, pa time i manje punjenje budžeta, na šta je Liga više puta ukazivala“, rekao je Keljević.

Prema njegovim rečima, problem je nastao nakon poslednjeg zoniranja grada, 2012. godine, nakon kojeg su neki građani Pančeva „zaspali u prvoj, a probudili se u trećoj zoni“.

„Gradska vlast je to tada plasirala kao da je to tobože stvoreno nekim konsenzusom, tokom nekih javnih rasprava. Međutim, to apsolutno nije tačno, jer je LSV i tada tražila detaljno objašnjenje zašto smo sa sedam zona prešli na pet, zašto se toliko promenila, odnosno, proširila prva zona. Jedino smo dobili neko šturo objašnjenje da će to olakšati investitorima i privući ih. Međutim, od investitora ništa već dve godine, a jedino ko ispašta su građani i građanke Pančeva“, ocenio je odbornik LSV.

On je dodao i da se budžet ne može napuniti tako što će se se podići porez na imovinu i poručio da je neophodno ažurirati podatke o realnom stanju na terenu.

Keljević je rekao i da je svima jasno da gradska vlast u Pančevu ne radi ništa u interesu građana i onako kako se to predstavlja.

„Samo brinu o broju svojih stranačkih simpatizera i kako da ih zaposle, a sa druge strane povećavaju porez i time urušavaju građane i građanke Pančeva, a svojima obezbeđuju dodatne plate“, istakao je Keljević.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga