- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Palma: Zadovoljstvo zbog posete Angele Merkel

Gradonačelnik Jagodine i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izrazio je danas zadovoljstvo posetom nemačke kancelarke Angele Merkel i ocenio da je ona prvi visoki evropski zvaničnik koji je rekao da će Srbija sigurno dobiti kandidaturu za EU.

„Jedinstvena Srbija je zadovoljna posetom nemačke kancelarke Angele Merkel, a posebno činjenicom da najviše investitora u Srbiju dolazi iz Nemačke, države sa kojom naša zemlja ima najbolju privrednu saradnju“, navodi se u izjavi Markovića koju prenosi jagodinska televizija Palma plus.

Marković je u ime stranke zahvalio nemačkom ambasadoru u Beogradu Volframu Masu na „pozitivnom stavu prema Srbiji i prijateljskim savetima“.

„Poseta Angele Merkel i saradnja Srbije i Nemačke je još jedan dokaz da je potez Jedinstvene Srbije, da podrži formiranje proevropske vlade u Srbiji bio ispravan i u interesu građana“, naveo je Marković.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora s predsednikom Srbije Borisom Tadićem, Angela Merkel je juče rekla da su za napredak u evrointegracijama Srbije potrebne dve stvari – reforme i odnosi sa susednim zemljama.

„Ukazali smo da je Nemačka priznala Kosovo, a Srbija to nije. To je situacija u kojoj je potreban naredak – rezultati u direktnom dijalogu, rad Euleksa i ukidanje paralelenih struktura (na Kosovu)“, rekla je Angela Merkel.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!