Palićkoj publici najbolji „Ubica čistog srca“

Dok je Zlatni toranj za najbolji film dobio “Toni Erdman”, Palićki toranj za najbolju režiju osvojio je Kristijan Munđiju za rumunski film “Matura”

24. jul 2016

Mađarska krimi-komedija “Ubica čistog srca” reditelja Atile Tila o bandi ubica u invalidskim kolicima dobila je nagradu publike 23. Festivala evropskog filma Palić.

Publici 23. FEF Palić posebno su se svideli i domaći crnohumorni film “Dnevnik mašinovođe” Miloša Radovića, koji je na drugom mestu, te nemački film “Toni Erdman” rediteljke Maren Ade, koji je osvojio glavnu festivalsku nagradu.

Najbolji film prema glasovima publike osvojio je statuu “Gorki list”, koju dodeljuje dugogodišnji sponzor FEF Palić.

Film “Ubica čistog srca” je akciona komedija o bandi ubica u invalidskim kolicima. Vođeni strahom i očajom što postaju beskorisni, 20-godišnji mladić i njegov prijatelj, bivši vatrogasac, nude svoje usluge mafiji. Ali stvari nisu onakve kakvima se čine. Granice između stvanosti i fikcije blede, a priča postaje složeni kaleidoskop gangsterskih oružanih obračuna, ali i izazova života u kolicima i bola uzrokovanog očevim odbacivanjem…

Nagrade najboljim ostvarenjima uručene su 22. jula na Letnjoj pozornici, čime je 23. FEF Palić svečano završen, nakon što je prikazao vise od sto filmova raspoređenih u 13 programskih celina.

Dok je Zlatni toranj za najbolji film dobio “Toni Erdman”, Palićki toranj za najbolju režiju osvojio je Kristijan Munđiju za rumunski film “Matura”.

“Dnevnik mašinovođe” osvojio je specijalno priznanje žirija, kao i poljsko-švedski film “Ljubav je gorka” Tomaša Vasilevskog.

Međunarodni žiri kritike takmičarskog programa Paralele i sudari proglasio je najboljim filmom “Stazu od ljiljana” Benedeka Fligaufa.

(SEEcult)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga