Pajtić želi još jedan mandat vojvođanskog premijera

Nedavno je i Nenad Čanak nagovestio mogućnost da će se kandidovati za pokrajinskog premijera

31. dec 2011

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da će se na predstojećim izborima kandidovati za još jedan mandat za mesto pokrajinskog premijera.

Pajtić je rekao da mu amibicija nije da bude premijer Srbije, iako je za tu funkciju imao podršku predsedništva njegove Demokratske stranke (DS) nakon izbora 2008. godine.

Dodao je da na funkciji pokrajinskog premijera želi da nastavi projekte koje je njegova vlada započela, poput izgradnje tunela kroz Frušku goru, izgradnje zdravstvenih ustanova i projekata zapošljavanja.

On je najavio da će biti nosilac izborne liste DS-a na predstojećim pokrajinskim izborima.

Pajtić je za novosadski Dnevnik rekao da DS na pokrajinskim izborima neće na izbornu listu uključivati druge političke stranke, sem predstavnika nacionalnih manjina.

Dodao je da je DS, čiji je potpredsednik, nakon pokrajinskih izbora otvoren za koalicije, iako je ocenio da će njegova stranka osvojiti većinu mandata u Skupštini Vojvodine.

Pajtić je ocenio da je „besmislen” strah od otcepljenja Vojvodine od Srbije. „Stvaran strah da bi moglo doći do secesije regije u kojoj dve trećine stanovništva čini većinski srpski narod nije realan”, kazao je pokrajinski premijer.

(Dnevnik)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga