Pajtić: Zabrinut sam za sudbinu Vojvodine

Završna konferencija za novinare članova Pokrajinske vlade

10. jun 2016

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić izjavio je danas da nakon 12 godina provedenih na mestu vojvođanskog premijera odlazi zadovoljan postignutim rezultatima ali i zabrinut za sudbinu Vojvodine.

„Odlazimo zadovoljni postignutim rezultatima, ali i zabrinuti za sudbinu Vojvodine i sva otvorena pitanja koja su gotovo dva miliona građana Vojvodine držala kao političke taoce zbog političkih poena”, rekao je Pajtić na završnoj konferenciji za novinare koju je održao sa članovima Pokrajinske vlade.

Dodao je da je Vojvodina “najkraći put Srbije za ulazak u Evropsku uniju” i izrazio očekivanje da će u kratkom roku biti rešen problem finansiranja pokrajine u okviru Ustava Srbije, da će se definisati njene nadležnosti i sredstva za njihovo finansiranje, da će lokalne samouprave dobijati veće transfere i da će poljoprivrednici moći dostojanstveno da žive od svog rada na svojoj zemlji.

“Nadam se da se neće desiti da Vojvodina bude plen stranih i domaćih tajkuna, a građani Vojvodine jeftina radna snaga koja prinudno zarađuje za iseljenje i avionsku kartu do prve evropske destinacije“, rekao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, u proteklih 12 godina Pokrajnska vlada živela je i radila “skromno, kao prosečna srpska porodica”.

“Trudili smo se da staro zanovimo, da izgradimo i nabavimo nešto novo, da nam prioritet budu zdravlje, deca i najstariji sugrađani. U trenutku preuzimanja odgovornosti, pre 12 godina, doneo sam odluku u restrikciji svih privilegija: odrekli smo se reprezentacije i opredelili se za težak rad, u skromnim i svedenim uslovima. Trudili smo se da budemo solidarni i da svaki građanin ima jednak pristup skromnim sredstvima kojima smo raspolagali“, kazao je Pajtić.

Dodao je da “treba biti posebno netalentovan” pa upropastiti efikasan sistem koji je uspostavljen da daje rezultate i u surovim finansijskim uslovima.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga