Pajtić za zajedničkog kandidata opozicije na predsedničkim izborima

"Ako ne pobedim na izborima u DS-u, ja sam univerzitetski profesor. Nisam ja Aleksandar Vučić, pa da nemam gde da padnem ako u politici izgubim poziciju"

25. avg 2016

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić smatra da bi celokupna opozicija na predsedničkim izborima trebalo da se okupi oko jednog zajedničkog kandidata, koji bi bio nestranačka ličnost.

Da se razumemo, šansa cele opozicije jesu predsednički izbori i to sa zajedničkim kandidatom. Ko to ne razume, taj ne razume politiku i ne razume na koji način je tehnički moguće oboriti ovaj režim sa vlasti, rekao je Pajtić za najnoviji NIN.

Predsednički izbori su prilika da se definiše zajednički kandidat, ne samo onih stranaka sa kojima smo bili zajedno na listi, nego i sa strankama sa kojima smo se zajedno borili protiv izborne krađe, objasnio je Pajtić i naveo da je najširi konsenzus u opoziciji moguće postići samo oko „nestranačke ličnosti“.

Pajtić navodi da aktuelnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića „kroz blato“ provlači režim Aleksandra Vučića.

Stranka koju je Nikolić doveo na vlast, oni koji vode tu stranku čine sve da on bude što lošiji kandidat na izborima, vodeći stalnu kampanju protiv njega gore nego sama opozicija, rekao je Pajtić.

Pajtić je poručio i da „nema ni trunku straha“ da će mu neko zakucati na vrata da ga privede.

Nisam prešao ulicu na crveno, a kamoli počinio neko krivično delo, rekao je Pajtić i poručio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću da će, ako dokaže da je uzeo 100 dinara, podneti ostavku i može odmah da ga uhapsi.

Pajtić najavljuje da će se ponovo kandidovati za predsednika DS i da će pobediti.

Niti sam ja rušio (Dragana) Đilasa, niti mene danas neko ruši, rekao je Pajtić koji dodaje da će ostale kandidate za predsednika DS, posle svoje pobede, kooptirati u Predsedništvo stranke, jer svojim kandidaturama pokazuju hrabrost i energiju.

Mala je verovatnoća da ne pobedim, ali ako ne pobedim ja sam univerzitetski profesor. Nisam ja Aleksandar Vučić, pa da nemam gde da padnem ako u politici izgubim poziciju, poručio je Pajtić.

(Fonet)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga