Pajtić: Vučić da prestane da se poredi sa Đinđićem

Vučić je bio recenzent Šešeljevih knjiga i nišza više

11. sep 2016

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić pozvao je danas predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da ne poredi sebe sa bivšim premijerom Zoranom Đinđićem jer „nema radno iskustvo van politike niti se bavio nečim osim politikanstva“.

Pajtić je u saopštenju ocenio da je Vučić izjavom da mu prebacuju da nema staž van politike „a da im kod Đinđića to nije smetalo“, potvrdio da „ne zna da postoji istina i da su ljudi koji nemaju nikakvo utemeljenje u profesiji opasni“.

„Opasni su zato što su spremni da izgovore svaku neistinu, prekrše svaki princip, pregaze sve vrednosti samo da bi opstali u politici“, naveo je lider DS-a.

Prema njegovim rečima, Đinđić je 1989. godine postao profesor Univerziteta u Novom Sadu, a bio je i viši naučni saradnik u Centru za filozofiju i društvenu teoriju u Beogradu.

„Zorana kolege pamte kao najtalentovanijeg filozofa njegove generacije. Njegove knjige ‘Subjektivnost i nasilje’, ‘Jesen dijalektike’, ‘Jugoslavija kao nedovršena država’ i ‘Srbija ni na istoku ni na zapadu’, prevedene su na niz stranih jezika“, naveo je Pajtić.

On je dodao da naslove knjiga lidera radikala Vojislava Šešelja, čiji je Vučić bio recenzent, ne želi da spominje jer se, kako je rekao, zalaže za „elementarnu pristojnost javnog diskursa“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga