Pajtić: Vojvodina postala centar razvoja inovacija

Vojvodina predstavljena na Sajmu Ekspo u Milanu

08. juna 2015

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić danas je u Milanu, na Svetskoj izložbi “Ekspo” (Expo), u Nacionalnom paviljonu Srbije otvorio „Dan Vojvodine“ i rekao da je Vojvodina postala centar razvoja inovacija.

“Decenijska ulaganja Vojvodine u razvoj nauke prepoznala je Evropska komisija podrškom projektu Antares, koji omogućava osnivanje Instituta BioSens i njegovo prerastanje u vodeću evropsku naučno-istraživačku instituciju, čime Vojvodina postaje centar razvoja inovacija, transfera naučnih rezultata u poljoprivredu i privredu i ubrzanje privrednog rasta Vojvodine i Srbije“, rekao je Pajtić.

Dodao je da vojvođanska prezentacija u sklopu izložbe “Ekspo” ima za cilj da na jasan, zanimljiv i originalan način pokaže i dokaže kako je ključ budućeg održivog razvoja u proizvodnji i plasmanu zdrave hrane, očuvanju multikulturalnosti i razvoju ekološke svesti.

„Vojvodina je jedan od pionira ulaganja u nove tehnologije čiji je cilj reorganizacija i stvaranje novog, savremenog sistema poljoprivredne proizvodnje u 21. veku”, kazao je Pajtić, a preneo Biro za informisanje Pokrajinske vlade.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga