Pajtić: Vojvodina će pomoći obnovu demoliranih radnji

Ista politika kao devedesetih. Isti protagonisti. Samo još gore

18. okt 2014

Pokrajinska Vlada pomoći će našim sugrađanima i komšijama da obnove oštećene i demolirane radnje u Novom Sadu, Vršcu, Somboru, Staroj Pazovi i drugim mestima, poručio je danas predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić.

Pajtić se u pisanoj izjavi zahvalio svim Vojvođanima koji su izrazili solidarnost sa svojim ugroženim susedima i pomogli im da lakše prebrode nevolju.

„Najoštrije osuđujemo nasilje, vandalizam i primitivizam počinilaca ovih opasnih krivičnih dela. Zahtevamo njihovo otkrivanje, privođenje i rigorozno kažnjavanje“, naveo je Pajtić.

On je dodao da policija, i pored molbi i pravovremenih upozorenja, nije uspela da zaštiti vlasnike demoliranih radnji.
„Policija nije uspela ni da spreči opasne incidente na stadionu Partizana. Jedino je uhapšen čovek koji je pred
kamerom RTS ponovio ono što su uzvikivale hiljade ljudi na stadionu. Zato zahtevamo odgovornost ministra unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije zbog iskazane elementarne nesposobnosti“, istakao je Pajtić.

Predsednik Pokrajinske vlade upozorio je sve aktere na političkoj sceni Srbije da zapaljivom retorikom ne maskiraju neznanje, nestručnost i izostanak rezultata.

„U Srbiji je danas ukinuta sloboda govora i informisanja, kamenovana opozicija i ućutkani skoro svi glasovi razuma. Na delu je samo bespoštedna i primitivna propagandna kampanja. Ponovo se izazivaju nacionalne netrpeljivosti i raspiruje mržnja među susedima. A to je igranje vatrom“, navodi se u njegovoj izjavi.

Pajtić je ocenio da je sve isto kao devedesetih.

„Ista politika. Isti protagonisti. Samo još gore“, poručio je on.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga