Pajtić: Vlada Srbije duguje Vojvođanima 32 milijarde dinara

Izbori u pokrajini biće održani 2016 i tada će SNS dobiti "ponovo priliku da ih izgubi"

16. avg 2013

Nemoguće je Statut proglasiti neustavnim, već je moguće osporiti samo pojedine odredbe, kaže predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić.

„Ni Zakon o nadležnostima nije osporen u celosti, već oko tri odsto teksta. Svake godine Ustavni sud osporava odredbe većeg broja zakona koje donosi Skupština Srbije. Po logici SNS-a, svaki put posle takve odluke bilo bi potrebno raspustiti republički parlament i raspisati izbore. Ovakva logika je smešna i naopaka“, navodi Pajtić i dodaje da samo neznalice mogu iznositi tezu da će „Ustavni sud proglasiti Statut protivustavnim”.

Pajtić navodi da je ova vlada prvih šest meseci mandata „zamajavala“ javnost prekomponovanjima lokalnih vlasti, narednih šest meseci loše rezultate su zabašurivali rekonstrukcijom Vlade, a da je „očito da će trećih šest obeležiti napadi na Vojvodinu“.

„Cilj tih napada je da ekonomski sunovrat i dramatičan pad standarda građana Srbije ne budu tema. A to jeste najvažnija tema. Optužbe SNS na račun vojvođanskih vlasti su napad na političke neistomišljenike, a zbog nesposobnosti republičke vlade da privuče strane investicije, smanji državnu administraciju i iskoriste evropske fondove. Građani sve lošije žive, prosečna zarada i penzija realno je manja, pala je kupovna moć, istovremeno rastu troškovi javne administracije“, kaže Pajtić, koji je i potpredsednik DS.

Pajtić kaže da je pokrajinska vlada uvek spremna da pomogne republičkoj. „Mi pravimo rezultate, iako republička vlada, prema odredbama Ustava, duguje građanima Vojvodine 32 milijarde dinara“, navodi Pajtić.

On zaključuje da je izbori u pokrajini biti održani 2016, i da će SNS tada dobiti „ponovo priliku da ih izgubi“.

(Blic)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga