Pajtić: U Briselu o razvoju poljoprivrede

I primeni novih tehnologija u toj oblasti

08. okt 2014

Glavna tema Dana evropskih regija „Otvoreni dani 2014“ (Open Days) u Briselu je poljoprivreda, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić i dodao da se razgovara o upotrebi visokih tehnologija za unapređenje te delatnosti.

„Razgovarali smo i dogovarali se oko upotrebe visokih tehnologija u oblasti poljoprivrede. Dobili projekat od sedam miliona evra za razvoj informatičkih tehnologija sa primenom u poljoprivredi“, kazao je Pajtić.

On je kazao da se vojvođanska vlast u Briselu za zvaničnicima evropskih institucija i regiona Evrope dogovara i o zajedničkom radu na definisanju proizvoda u okviru Dunavske strategije, koji će omogućiti efikasnije i profitabilnije poslovanje domaćim poljoprivrednicima.

„Jedan od tih proizvoda je dunavska soja. Uskoro će to biti jedan od proizvoda koji će bolje pozicionirati poljoprivredu, ne samo našu nego i drugih evropskih zemalja“, kazao je Pajtić, a preneo njegov kabinet u Pokrajinskoj vladi.

Tokom boravka u Briselu, Pajtić je imao sastanke i sa evropskim komesarom za regionalnu politiku Johanesom Hanom i šefom delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Zapadnim Balkanom Eduardom Kukanom.

Pajtić u Briselu predvodi delegaciju Pokrajinske vlade na manifestaciji evropskih gradova i regiona „Open Days“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga