Pajtić: Tri razloga zbog kojih Vučić ne odgovara na pozive Pokrajinske vlade

Pokrajinska vlada u nekoliko navrata javno, pismeno, službeno i zvanično tražila zajedničku sednicu

01. jul 2015

Vučić je juče na jednoj televiziji izgovorio notornu neistinu da ne razgovara sa mnom i sa predstavnicima Pokrajinske vlade zato što nismo zainteresovani za rešavanje problema građana. Od 5. novembra prošle godine, u nekoliko navrata smo javno, pismeno, službeno i zvanično tražili zajedničku sednicu republičke i pokrajinske Vlade da bi problemi rešili, ali je najmanje tri razloga zbog kojih gospodin Vučić ni na koji način nije odgovarao ne te zahteve, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić.

Prema njegovim rečima, prvi razlog zbog kojih predsednik Vlade Srbije nije odgovorio je zato što se Pokrajinska vlada protivi njegovoj politici oduzimanja poljoprivrednog zemljišta, koje obrađuju poljoprivrednici, i davanje tog zemljišta njegovim poslovnim partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i drugih stranih država. „A znamo da nijedna odgovorna država ne daje svoje poljoprivredno zemljište strancima“, dodao je Pajtić.

Drugi razlog, dodao je, je zbog toga što se Pokrajinska vlada izričito protivi gašenju Elektrovojvodine i ne prihvata uvredljiva obrazloženja da će umesto Elektrovojvodine, jedne od najvećih kompanija koja decenijama raste zahvaljujući ulaganju građana Vojvodine, pokrajina dobiti dispečerski centar gde će raditi nekoliko sekretarica i okretati brojeve telefona.

„I treći razlog je zbog toga što  gospodin Vučić već tradicionalno iskazuje aroganciju i bahatost prema političkim neistomišljenicima, potpuno odsustvo odgovornosti i svesti o tome da nije pitanje njegove dobre volje da li će sarađivati sa drugim institucijama u ovoj državi nego je njegova ustavna i zakonska obaveza da sarađuje i sa Pokrajinskom vladom i sa lokalnim samoupravama, nezavisno od toga da li se u tim institucijama nalaze njegovi neistomišljenici ili ne“, poručio je predsednik Pokrajinske vlade.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Ups!
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga